Oppimispolku (SUOMI S2)

OPPIMISEN RAKENNE

Moomin Language Schoolin opetussuunnitelmat on tehty englannin kielelle neljäksi vuodeksi ja suomen (S2) kielelle kolmeksi vuodeksi. Moomin Language Schoolissa on noin sata teemaa, joissa on tuhansia tehtäviä. Oppimisen rakenteessa on 1-7 tasoa. Tasojen sisällä on suomen kielessä 23 lukua ja englannissa 27 lukua. Jokainen luku koostuu neljästä tai viidestä viikosta. Jokainen viikko on itsenäinen kokonaisuus, jolla on oma teema ja rakenne. Jokaisen luvun päätteeksi oppilaat ohjataan suorittamaan TAITOTESTI, jossa kerrataan kaikki luvun aikana opittu sanasto ja kielioppi. Taitotesti on myös opettajalle kätevä työkalu varmistaa, että oppilaat ovat varmasti sisäistäneet oppimansa ja valmiit siirtymään sisällössä eteenpäin.

Yhden luvun läpikäymiseen menee oppilaalta noin neljä viikkoa eli yksi kuukausi, jos hän käyttää sovellusta päivittäin viitenä päivänä viikossa ja tekee päivän tehtävän aina kokonaan.

Jokaisessa viikossa on yhdeksän harjoitusta. Viisi niistä ovat PÄIVIÄ, jotka suoritetaan järjestyksessä, yksi jokainen arkipäivä. Neljä muuta harjoitusta ovat EKSTROJA, jotka voi suorittaa milloin tahansa viikon aikana kun oppilaalla jää ylimääräistä aikaa tai tarmoa.

Jokainen päiväharjoitus sisältää n. 5-15 pientä TEHTÄVÄÄ, jotka käsittelevät samaa viikon teemaa. Tehtävien tyyppi, lukumäärä ja järjestys vaihtelee viikosta toiseen: joukossa on sanastotehtäviä, pieniä tarinoita, lauseenmuodostusta ja paljon muuta. Kaiken kaikkiaan harjoituksissa on yli kymmenen erilaista tehtävätyyppiä jotka vaihtelevat päivästä ja viikosta toiseen.

EKSTRAT ovat samoja joka viikko. KIELISTUDIOSSA harjoitellaan lausumista, KIRJOITUSTEHTÄVÄSSÄ tutustutaan kirjaimiin, PELI on luovempaa oppimista ja LORU sisältää joka viikon oman laulun tai lorun.