Oppimispolku (SUOMI S2)

OPPIMISEN RAKENNE

Moomin Language Schoolissa on liki sata teemaa ja viisisataa tehtävää, mikä saattaa tuntua melko hankalalta kokonaisuudelta hahmottaa. Me ajattelemme sitä isona oppimismetsänä, joka on jaettu pienempiin osiin. Metsän puut ovat LUKUJA. Luvut ovat isompia oppimiskokonaisuuksia, joiden läpi käyminen voi kestää kuukauden tai pidempäänkin. Jokaisen luvun päätteeksi oppilaat ohjataan suorittamaan TAITOTESTI, jossa kerrataan kaikki luvun aikana opittu sanasto ja kielioppi. Taitotesti on myös opettajalle kätevä työkalu varmistaa, että oppilaat ovat varmasti sisäistäneet oppimansa ja valmiit siirtymään sisällössä eteenpäin.

Jokainen luku koostuu neljästä tai viidestä VIIKOSTA. Jokainen viikko on itsenäinen kokonaisuus, jolla on oma teema ja rakenne. Yhden viikon läpikäymiseen menee oppilaalta viikko, jos hän käyttää sovellusta päivittän 5-15 minuutin ajan.

Jokaisessa viikossa on yhdeksän harjoitusta. Viisi niistä ovat PÄIVIÄ, jotka suoritetaan järjestyksessä, yksi jokainen arkipäivä. Neljä muuta harjoitusta ovat EKSTROJA, jotka voi suorittaa milloin tahansa viikon aikana kun oppilaalla jää ylimääräistä aikaa tai tarmoa.

Jokainen päiväharjoitus sisältää n. 5-15 pientä TEHTÄVÄÄ, jotka käsittelevät samaa viikon teemaa. Tehtävien tyyppi, lukumäärä ja järjestys vaihtelee viikosta toiseen: joukossa on sanastotehtäviä, pieniä tarinoita, lauseenmuodostusta ja paljon muuta. Kaiken kaikkiaan harjoituksissa on yli kymmenen erilaista tehtävätyyppiä jotka vaihtelevat päivästä ja viikosta toiseen.

EKSTRAT ovat samoja joka viikko. KIELISTUDIOSSA harjoitellaan lausumista, KIRJOITUSTEHTÄVÄSSÄ tutustutaan kirjaimiin, PELI on luovempaa oppimista ja LORU sisältää joka viikon oman laulun tai lorun.