Salon koulu

Tehtävät ovat hyviä, koska niissä harjoitellaan suomen kieltä lausetasolla, eikä vain yksittäisiä sanoja. Oppilaat kuulevat ja oppivat suomea isompina kokonaisuuksina ja kuulevat sanoja taivutetussa muodossa. En ole löytänyt mitään muuta lapsille tarkoitettua suomen kielen oppimateriaalia, jossa tämä toteutuisi. Yksittäisiä (huonoja) sana- ja äännetason sovelluksia on, mutta niissäkin on paljon käännösvirheitä, eikä yksittäisillä sanoilla pääse niin pitkälle.

Hyvää on myös se, että oppilaat pystyvät tekemään tehtäviä täysin itsenäisesti, jolloin pystyn työskentelemään samaan aikaan toisten oppilaiden parissa yksilöllisemmin. Tämä on erityisen tärkeää nyt, kun minulla on niin paljon eri tasoisia oppilaita.

Vaikka sovelluksessa ei tarvitse lukea (hyvä niin!!), oppivat oppilaat lukutaitoa siinä samalla. Kuvitus on selkeä ja innostava.

Etäkoulun yhteydessä annoin oppilaille yksilölliset tunnukset kotiin ja siitä alkaen he ovat tehneet tehtäviä omilla tunnuksillaan ja ovat oppineet kirjautumisen hyvin. Osa uusista oppilaistani on jo 11-12-vuotiaita ja he pystyvät tekemään tehtäviä omilla puhelimillaan, joten koulun laitteita ei tarvita niin paljon. Meillä ei ole kaikissa luokissa pädejä, vaan lainaan joka päivä muutaman pädin luokkaan ja oppilaat vuorottelevat niillä.