ENGLANTI MUUMIEN AVULLA HELPOTTAA OPETTAJIEN ARKEA SALLAN ALAKOULUSSA

Meidän koulussamme Moomin Language School on aktiivisessa käytössä jo kolmatta lukuvuotta englannin opetuksessa.

Käyttöönotto on ollut vaivatonta. Opettajien ohjaus ja koulutus saatiin helposti järjestettyä. Luokanopettajat, joilla ei ole omia englannin kielen aineopintoja tai kokemusta englannin kielen opettamisesta, ovat pystyneet ottamaan homman haltuun todella kätevästi.

Myös käyttäminen on hyvin helppoa, koska kaikilla oppilailla on käytettävissään laite päivän aikana. Luokanopettajat, joiden tunneilla varhennettua englantia on opiskeltu, ovatkin todenneet, että sovellus on kätevä. Valmiit sisällöt toimivat eikä erilliseen suunnittelutyöhön tarvitse käyttää ylimääräistä aikaa. Tekemisen helppous on hyvä! Lisäksi opettajille suunnatut tuntisuunnitelmat ovat toimivia, sillä valmis materiaali auttaa heitä.

Moomin Language School opettaa kieltä monitasoisesti: kuva, kuuntelu ja sanan näkeminen kirjoitettuna harjoitustehtävissä sekä samojen sanojen ja teemojen vahvistaminen opettajan vetämissä tuokioissa, syventävät ja kertaavat opittua. Näin erilaiset ja eritasoiset tehtävät huomioivat oppilaiden erilaisia oppimistyylejä loistavasti.

Lisäksi oppiminen ei jää vain sanatasolle, vaan sovellus ohjaa oppilasta kokonaisten lauseiden muodostamiseen, hallintaan ja käyttämiseen. Vahva yhteys opeteltuihin sanoihin ja teemoihin helpottaa muistamista ja käyttöä arjen tilanteissa.

Oman koululaiseni myötä olen ilolla huomannut, kuinka hienosti uusia sanoja jää mieleen, ja sanojen ääntäminen kuulostaa natiivilta. Myös koululaiseni innostusta tehdä ohjelman tehtäviä on ilo seurata, kun tiedän systeemin.

Olen tyytyväinen myös rehtorina yhteistyöhön, jota toimitajatiimin kanssa olen saanut tehdä! Suosittelen lämpimästi Moomin Language School -palvelun käyttöönottoa varhennetun kielenopetuksen välineeksi ja tueksi.

Jenni Tervo, rehtori, Kirkonkylän koulu, Salla